Artistic. X Tessa Hermes: Onze Eerste Collectie

Onze eerste collectie die we uitgebracht hebben is in samenwerking met de kunstenares Tessa Hermes.

Wij hebben onze eerste collectie uitgebracht en die is dus in samenwerking met de kunstenares Tessa Hermes. Hierna hebben haar gevraagd of zij wat kon vertellen over hoe zij is begonnen met kunst en wat ze van de samenwerking vond.

Sinds ik me kan herinneren is kunst de rode draad in mijn leven geweest. Als jong kind tekende ik, net zoals de rest van mijn leeftijdsgenootjes, niets bijzonders. Ondanks dat het niets bijzonders was, wilde ik het toch elke dag doen.

Het geeft me rust en tegelijkertijd energie. Dat is vandaag de dag nog steeds wat het is. Ik ben dagelijks aan het tekenen en schilderen. Zelfs als ik dit niet doe, ben ik in mijn hoofd aan het ‘tekenen’. Mijn gedachten koppelen ongeveer alles in het leven aan beelden. Daarbij heb ik een grote drang om deze beelden op papier te zetten.

Kunst vind ik mooi omdat het de mogelijkheid biedt om in het hoofd van een ander te kijken. Niks is raar, alles kan en iedereen mag het interpreteren zoals hij of zij dat wil. Het enige kader van een kunstenaar is daar waar het canvas ophoudt.

Mijn eigen kunst op een kleding collectie

Een tijd geleden werd ik benaderd door een opkomend merk: Artistic. Ik werd meteen enthousiast toen ik hoorde dat ze kunstenaars een podium willen geven, en niet zomaar een podium; het podium zullen mensen zijn die jouw kunst dragen. Een lopend canvas, dat is wat het is als iemand jouw kunst op zijn T-shirt draagt.
De jongens van Artistic. lieten mij volledig vrij in mijn ontwerpen. Ik was de eerste waarmee Artistic. ging samenwerken, waarbij alles nog nieuw was. Maar wat heb ik van deze tijd genoten. Artistic. heeft mij aangemoedigd. Ik ben daarom ook erg trots dat ik, Tessa Hermes, de eerste collectie heb mogen maken.

Ze hebben hun vertrouwen en bewondering gegeven. Een ander blij maken en inspireren met mijn kunst, dat is wel iets heel moois. En dat is wat Artistic. deed voor mij. In eerste instantie Artistic. zelf, maar daarna ook een groter publiek. Artistic. wil dat kunstenaars een podium krijgen, en dit hebben ze ook waargemaakt.
Jongens, bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.