Artistic. x PLATFRM: Een Duurzame Samenwerking

Artistic. x PLATFRM: Een Duurzame Samenwerking.

De Duurzame samenwerking van Artistic. met het kledingmerk PLATFRM, dat is het nieuws waar je hier verder over zult lezen. Wij van Artistic. zijn hier met een reden, vette kleding produceren in samenwerking met opkomende artiesten en zo deze artiesten een handje helpen om wat geld bij te verdienen met hun passie. Maar dat is niet alles, kleding kan namelijk op veel verschillende manieren gemaakt worden en wij kiezen er bewust voor om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan.

Waarom kiezen wij voor duurzame kleding?

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende en mens onvriendelijke industrie├źn wereldwijd en wij willen daar absoluut geen deel van uitmaken. Om deze reden kiezen wij ervoor enkel 100% biologisch katoen te gebruiken, geen plastic te gebruiken in de verpakking van onze kleding. Ook werken we enkel samen met fabrieken waarbij we zeker zijn dat de werkomstandigheden naar behoren zijn. Wij leggen zelf ook vooral de voorkeur om zoveel mogelijk in Nederland te laten produceren zodat wij hier zelf goed de kwaliteit en eerlijkheid kunnen waarborgen. Omdat wij duurzaamheid zo belangrijk vinden zijn we ook enorm trots dat we sinds kort deel uitmaken van PLATFRM, een platform (je raad het niet) voor duurzame kleding van opkomende merken. Vandaar de benaming: Artistic. x PLATFRM: Een Duurzame Samenwerking. Dit is dus geen samenwerking met een kunstenaar maar een samenwerking met een kleding platform!

Uitgangspunt PLATFRM

PLATFRM heeft als uitgangspunt om beginnende kledingmerken die het beste met de wereld voorhebben een steuntje in de rug te geven. Als beginnend merk is het nou eenmaal lastig, je hebt ontelbaar veel concurrentie en zeker niet een vergelijkbaar budget als de grote spelers. Daar komt nog eens bovenop dat duurzaam produceren geld kost. Daarom zijn wij groot fan van dit soort platformen waar ze de focus leggen op kleding dat duurzaam en dus eerlijk is geproduceerd.

Om al deze merken, waaronder Artistic., te stimuleren om op de goede weg door te gaan verzamelt PLATFRM ze allemaal op een plek zodat ze door meer mensen worden ontdekt en uiteindelijk ook gekocht. Wij hebben ons eigen merk-pagina op PLATFRM en je kan onze producten ook vinden in de shop, klik op naam in deze alinea en go check it out!

Leave a Reply

Your email address will not be published.