Artistic. X INSI: De Tweede Collectie

Yonah over de Samenwerking

De tweede collectie is gemaakt in samenwerking met Yonah de Beer van INSI atelier. Hieronder lees je hoe Yonah de samenwerking vond gaan.
Mijn samenwerking met Artistic. is erg goed verlopen. Zowel tijdens de periodes dat we minder actief bezig waren met het project als de meer intensere periodes. Met alle jongens uit het team kon ik het goed vinden en ik kreeg al snel het idee dat we elkaar konden helpen om het project zo goed mogelijk uit te werken. In de loop van de hele collab hebben we 3 keer opnieuw besloten om andere designs te gebruiken of andere kledingstukken te kiezen om te bedrukken. Elke keer dat we dit besluit namen kwam dat doordat wij, ik als kunstenaar en zij als project leiders, met gezamenlijke nieuwe ideeën kwamen die ofwel een combinatie waren van vorige ideeën of iets compleet nieuws. Hierdoor kreeg ik het idee dat het proces de ruimte kreeg die het nodig had om te komen tot de mooiste eindresultaten. Dit is ook iets wat ik heel belangrijk vind in mijn kunst en om zo’n soort werkmethode te vinden in een collab was mij heel waardevol.

Altijd een oplossing voor een misverstand

Voorafgaand aan de promotie was er wat onduidelijkheid ontstaan doordat ik fouten had gemaakt in de planning van een ander project. Na een aantal besprekingen met hele team, zijn we hier toch uitgekomen en konden we beginnen met het plannen van de promotie en fotoshoot. Dit klinkt misschien een beetje paradoxaal maar ook over dit misverstand ben ik positief. Want in elke samenwerking kunnen er dingen mis gaan maar ze worden niet altijd opgelost zoals wij dat deden. Simpel, no bullshit, tegelijkertijd ruimte voor iedereen om zijn gevoel te uiten, maar wel doorgaan met kijken naar de toekomst van het project.

Serieus en Leuk werk

Het regelen en uitdenken van de fotoshoot en de promotie was denk ik een van mijn favoriete delen van de samenwerking. Na een succesvolle promotie video die we in no-time hadden opgenomen en ge-edit kwam het idee om ook de foto shoot te filmen en zo meer content te creëren voor enerzijds onze gezamenlijke kleding maar ook hun bedrijf. Ik vond dit fijn. Het maakt het bedrijf, de producten en hun boodschappen menselijker. De fotoshoot zelf was ongeveer 60% werk en 40% feestje, en het meeste werk zat in het regelen, opbouwen/afbouwen en uitdenken. Begrijp me niet verkeerd. Alles wat we deden was professioneel en heeft me veel geleerd voor toekomstige collabs, maar het was ook leuk. En dat is misschien wel het belangrijkste.  De tweede collectie van Artistic. X INSI is in de store te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.